Welkom aan boord - Bienvenue a bord - Welcome on board

halletje / hall
woonkamer / salon
stuurhuis / wheelhouse
badkamer voor/ bathroom front
slaapkamer / master bedroom
logeerkamer / guestroom

 

Het interieur

't Majeur is van alle gemakken en comfort voorzien en derhalve een aangename plek om te verblijven en ook te wonen.
Onderstaand een schema van de indeling met uitleg en verwijzing naar links voor de diverse fotoalbums.

plattegrond/ layout

 

 


 

 

 

 

 

1 = slaapkamer achter met badkamer
2 = machinekamer
3 = stuurhuis
4 = keuken
5 = woonkamer
6 = badkamer voor
7 = gastenverblijf
8 = stuurboord ruimte
9 = voorpiek en werkhok
10 =gangetjes
11 =achterdek

Het stuurhuis ligt hoger dan de andere ruimtes want boven de machine kamer.
Voor informatie over en foto's van de buitenkant zie paginahet Schip en hier

Klik vooral ook op de foto's op deze pagina om deze in groter formaat en beter perspectief te zien.

Van achter naar voren:
Het ruime en overdekte achterdek (11) is beschut tegen zon of regen. Langs de rand van het dak over het achterdek kunnen drie 'flappen' worden gehangen, op diverse plekken afhankelijk van de wind. De achterkant van het dak kan makkelijk worden opengeklapt waardoor de zon op het dek kan schijnen.
Het dak over achterdek kan met een druk op de knop electrisch omlaag en omhoog, vlak voor een brug of tunnel kan daardoor de kruiphoogte makkelijk worden aangepast terwijl tijdens het varen optimaal gebruik kan worden gemaakt van de buiten ruimte.
Het stuurhuis kan niet verlaagd worden, de overkapping van het achterdek wel, tot de hoogte van het stuurhuis.
Wij hebben hiervoor gekozen, na veel wikken en wegen, omdat we nu dubbelglas in het stuurhuis hebben waardoor we daar het hele jaar door aangenaam kunnen verblijven. Het lijkt een beetje op een serre.
De consequentie van deze keuze is dat we niet het hele Canal du Midi en niet de hele Nivernais kunnen bevaren, er blijven in Frankrijk nog zo'n 7500km bevaarbaar water over, en dan nog de binnenwateren in de rest van Europa. Wij hebben nooit een moment spijt gehad van deze keuze.

Het stuurhuis (3) is de enige ruimte met vast meubilair, de banken. Onder de banken is voldoende stahoogte voor de badkamer beneden.
Zowel aan bakboord als aan stuurboord is een schuifdeur, naast de stuurstand en er zijn openslaande deuren naar het achterdek.
De stuurstand kan verhoogd worden door de klep voor het stuur tijdens het varen neer te laten, zoals te zien op de foto's.

De grote slaapkamer (1), met eigen badkamer, douche, wastafel en droogtoilet is aan de achterkant van het schip, onder het achterdek. Er is een ruime kast en veel bergruimte onder het bed. Het bed is van twee kanten bereikbaar middels twee treden naast het bed. In deze ruimte en de gang er naar toe 10 patrijspoorten en nog twee in de badkamer en er is een luik naar het achterdek, voldoende licht en lucht.
Alle patrijspoorten, in het hele schip, zijn voorzien van vaste horren.

Vanuit het halletje onderaan de trap naar het stuurhuis is de slaapkamer onderlangs bereikbaar via een gang onder het stuurhuis en gangboord.
Dit gangetje is de enige plek met een wat lagere loophoogte. De deur naar de machinekamer, gelegen onder het stuurhuis, is via deze gang.

In de machinekamer (2) is geen sta hoogte maar desondanks is er efficient in te werken. Bij de grote verbouwing in 2008 is alle techniek en apparatuur vernieuwd en is optimaal rekening gehouden met onderhouds vriendelijkheid, zie verder de paginatechnische informatie en deverkoop informatie

De woonkamer (5) met open keuken heeft grote ramen waardoor er veel licht is en ruim uitzicht. Ook door de grote koekoek komt veel licht binnen, de koekoek is voorzien van zonwerende luxaflex. De koekoek kan niet geopend worden, wel geheel opgetild en dient dan ook als verhuisluik. De ramen kunnen geopend worden en er kan een hor in geplaatst worden.
De tafel in de woonkamer kan middels een aanschuifblad vergroot worden en is dan een prima werktafel.
in de keuken is een vaatwasser, electrische oven, magnetron en 5 pits kookplaat. Deels onder het gangboord is veel aanrecht ruimte.

Vanuit de woonkamer is er een gang, met veel kastruimte aan de ene kant en de toegang tot de badkamer aan de andere kant, naar het voorschip.

Daar is in de bakboordhut een ruime slaapkamer (7) met twee bedden die apart van elkaar of als tweepersoonsbed gebruikt kunnen worden. Het deurtje tussen de bedden is naar een grote kast, zo breed als de kamer (door deze kast loopt de voorste spudpaal).
In de kamer staat een kast die vroeger in de achterroef heeft gestaan. Twee patrijspoorten en een dakluik zorgen voor veel licht en ventilatie mogelijkheid.

De badkamer (6) met spoeltoilet, betegelde douche en vaste wastafel, de laatste is ingebouwd in een andere kast die oorspronkelijk in de achterroef stond.
In deze badkamer staat ook de wasmachine achter een gordijn, er is plaats voor een droger en kastruimte voor droogrekken ed. In de badkamer een patrijspoort en een fan.

In de stuurboordhut de tweede kamer (8) hangen twee opklapbed boven elkaar en is heel veel kastruimte, aan beide zijden. De buitenwand is één grote kastenwand met drie schuifdeuren, er is een hangkast met deuren uit de oorspronkelijke achterroef en een openkast. Ook hier twee patrijspoorten en een dakluik.
Via deze ruimte is de toegang tot de voorpiek en de werkplaats.

In de voorpiek (9) is veel ruimte voor opslag van materialen en werkmiddelen, deze ruimte is van buitenaf bereikbaar middels een groot luik in het voordek.
Aansluitend tussen de voorpiek en de stuurboord kamer is een efficiënt ingerichte en goed bruikbare werkplaats.