Welkom aan boord - Bienvenue a bord - Welcome on board

welcome
Paris, on the Seine
the captain and his mate
shipscook and shipsmate
light at the end of the tunnel
Antwerp harbour

 

Welkom bij de website 't Majeur

Op deze site vind je informatie over het schip, over ons en over het leven dat wij leiden, al varend over de kanalen en rivieren.

Met onze 26 meter lange luxemotor (voormalig binnenvaart schip) 't Majeur varen we sinds 2009 door Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.
Tot 2018 hebben we ieder jaar gevaren van april tot oktober en lagen we in de wintermaande ergens in een stadshaven, de laatste jaren vooral in Amersfoort.Sinds januari 2018 hebben we een vaste ligplaats in Utrecht in de Vaartse Rijn. We varen nog steeds maar niet meer, noodgedwongen, 6 maanden per jaar.

Via hetblog en op de paginawaar zijn we nu is onze reis te volgen en te zien waar het schip is.

De schippers

Wij zijn Rebecca Mater en Michel de Lange, wij wonen op 't Majeur samen met onze hondPanache (een Italiaanse waterhond).
We zijn altijd van plan geweest om later op een schip te gaan wonen en daarmee te varen. Oorspronkelijk was het plan een zeilschip maar het werd een luxemotor.
We hebben een vakantie meegevaren op een tjalk die door Frankrijk voer, wat ons beiden het gevoel gaf: dit willen wij ook. Daarna hebben we een vakantie een boot gehuurd in Frankrijk en zijn we een paar jaar deeleigenaar geweest van de Donjeux (een 17 meter schip dat Auxerre als thuisbasis had en waar wij een paar weken per jaar gebruik van konden maken, net als de 9 andere eigenaars).

Nadat onze kinderen het huis uit waren en wij het met ons werk konden regelen, hebben we figuurlijk het roer omgegooid: ons huis verkocht en een boot gekocht, zodat we letterlijk het roer in handen konden nemen.

Eind 2006, toen we echt serieus op zoek naar een schip gingen, hebben we ons gerealiseerd dat we hulp wilden van iemand die aan "onze kant" zou staan in onze zoektocht en onderhandelingen en die met kennis van zaken ons kon ondersteunen. Het geluk was met ons en we hebben kennis gemaakt met Willem de Vries.
Hij is steeds onze steun en toeverlaat geweest in het proces van zoeken, kiezen en aankopen en uiteindelijk ook deverbouwing.
We hebben heel veel schepen gezien en uiteindelijk, zomer 2007, een schip gevonden waarbij we ons allebei konden voorstellen dat we daar nog jaren op willen doorbrengen.

En zo begon ons avontuur op 't Majeur.

We zijn inmiddels ruim tien jaar verder en hebben een geweldige tijd gehad, varend over de (binnen)waterwegen van Europa.
Er was voor ons nog heel veel te zien en te doen, ware het niet dat je soms wordt ingehaald door het leven. Als gevolg van onvoorziene medische oorzaken, zie ook ons laatsteblog, is voor ons de tijd gekomen om te kiezen voor een andere leefstijl.
We hadden graag nog jaren willen varen en nemen dan ook met een traan afscheid van dit vrije leven.
't Majeur is niet alleen een vervoermiddel voor ons maar is al die jaren, en nog steeds, ons huis waar wij met veel plezier wonen.
Dat zouden we nog heel lang kunnen blijven doen, het is een heerlijk ruim "appartement" maar dit is een fantastisch schip om mee te varen en we hopen dan ook heel erg dat het gekocht zal worden door mensen die er net zo gelukkig mee zullen zijn als wij.

pijl naar de top