Welkom aan boord - Bienvenue a bord - Welcome on board

Setting the lines for the pilothouse
A big skylight
New portholes
Many  meters painting

 

De verbouwing

In 2008 / ’09 is ’t Majeur grondig verbouwd. Zowel de opbouw als de techniek is aangepast.
Bij de uitwerking van de plannen waren de begrippen energiezuinig, milieuvriendelijk, gebruiksgemak en self-supporting leidend.
Uiteindelijk zijn het stuurhuis, de machinekamer en de hele achterroef afgebroken en weer opgebouwd. Er zijn oa. een nieuwe motor, groter aggregaat en nieuwe accu's geplaatst.

We hebben veel aandacht besteed aan het behouden van de mooie lijnen van ons schip zoals aan het nieuwe stuurhuis goed te zien is.
Daarnaast zijn in het hele schip verbeteringen aangebracht, zoals luiken in de hutten, een grote koekoek in de salon, een nieuwe keuken, rondom nieuwe patrijspoorten enzovoort.
Nieuwe grote dieseltanks, watertanks en een filtersysteem voor buitenwater maken het mogelijk langere tijd buiten havens te verblijven.
Ook hebben we ervoor gezorgd dat ons slaapvertrek zich zover mogelijk van het gastenverblijf bevindt en dat er twee badkamers zijn.
Toen het staalwerk klaar was is het schip boven de waterlijn compleet gezandstraald en na de primer in gebroken wit gespoten. De andere kleuren zijn door onszelf aangebracht.

De verbouwing is uitgevoerd onder leiding van Willem de Vries in Groningen en heeft ruim anderhalf jaar geduurd, wat het ons mogelijk maakte om de plannen geleidelijk te ontwikkelen, zelf mee te werken en het schip in de vingers te krijgen.

De verbouwing is gebeurd onder toezicht van inspecteur Peter Voerman namens de Scheepvaart Inspectie, met als resultaat het verkrijgen van het Rijncertificaat in 2010 en herkeuring in 2016.

pijl naar de top