Welkom aan boord - Bienvenue a bord - Welcome on board

welkom
Parijs, op de Seine
de kapitein en zijn maat
scheepskok en scheepsmaat
licht aan het eind van de tunnel
in de haven van Antwerpen

 

Welkom bij 't Majeur om de site te bekijken, zomaar of voor een Vaarvakantie of de Boat&Breakfast

Op deze site vind je niet alleen informatie over ons schip, over ons en over het leven dat wij leiden, al varend over de kanalen en rivieren, maar ook informatie over de mogelijkheden om met ons mee te varen of om gebruik te maken van onze Boat&Breakfast in het plezierigegastensuite.

Op onze 26 meter lange luxemotor (voormalig binnenvaart schip) 't Majeur bieden we vaarvakanties in een aparte gastensite, voor maximaal 2 gasten. We varen door Nederland, België en Frankrijk.
In de komende jaren willen we niet alleen verschillende regio's in deze landen bezoeken maar zijn we ook van plan naar Duitsland en Oostenrijk te gaan en mogelijks zelfs verder de Donau af naar Bulgarije.

Behalve varen is er, tijdens de reis, onder meer de mogelijkheid tot wandelen of fietsen en gaat het vooral om onthaasten en genieten in een gezellige en comfortabele omgeving, zievaarvakantie of B&B

Wanneer we in de winter stilliggen kun je gebruik maken van de Boat & Breakfast en andere mogelijkheden die we dan bieden, zievaarvakantie of B&B enwinter 2017/2018

Via hetblog en op de paginawaar zijn we nu is onze reis te volgen en kun je ook zien of en hoe we mogelijk afwijken van de plannen zoals op de site beschreven.

De schippers

Wij zijn Rebecca Mater en Michel de Lange, wij wonen op 't Majeur samen met onze hondPanache (een Italiaanse waterhond).
We zijn altijd van plan geweest om later op een schip te gaan wonen en daarmee te varen. Oorspronkelijk was het plan een zeilschip maar het werd een luxemotor.
We hebben een vakantie meegevaren op de Niets Bestendig, een tjalk die door Frankrijk voer, wat ons beiden het gevoel gaf: dit willen wij ook. Daarna hebben we een vakantie een boot gehuurd in Frankrijk en zijn we een paar jaar deeleigenaar geweest van de Donjeux (een 17 meter schip dat Auxerre als thuisbasis had en waar wij een paar weken per jaar gebruik van konden maken, net als de 9 andere eigenaars).

Nadat onze kinderen het huis uit waren en wij het met ons werk konden regelen, hebben we figuurlijk het roer omgegooid: ons huis verkocht en een boot gekocht, zodat we letterlijk het roer in handen konden nemen.

Eind 2006, toen we echt serieus op zoek naar een schip gingen, hebben we ons gerealiseerd dat we hulp wilden van iemand die aan "onze kant" zou staan in onze zoektocht en onderhandelingen en die met kennis van zaken ons kon ondersteunen. Het geluk was met ons en we hebben kennis gemaakt met Willem de Vries.
Hij is steeds onze steun en toeverlaat geweest in het proces van zoeken, kiezen en aankopen en uiteindelijk ook deverbouwing.
We hebben heel veel schepen gezien en uiteindelijk, zomer 2007, een schip gevonden waarbij we ons allebei konden voorstellen dat we daar nog jaren op willen doorbrengen (en dat een akkoord van Willem kreeg!).

En zo begon ons avontuur op 't Majeur.

pijl naar de top